Нидерландските власти въвеждат още по-строги ограничения заради COVID-19

Нидерландските власти въвеждат още по-строги ограничения заради COVID-19 Снимка: https://pixabay.com/

Очаква се новите мерки да намалят разпространението на коронавируса с 20%, съобщи NL Times

Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте в петък, 12 ноември, обяви въвеждането на по-строги мерки в страната за борба с коронавируса на фона на нов антирекорд по заболеваемост от COVID-19.

По данни на Националния институт по обществено здраве и околна среда на страната (RIVM) предния ден са открити над 16,3 хиляди нови случая на заболяването.

Според новата заповед от събота вечерта на 13 ноември, повечето от жителите на страната ще бъдат прехвърлени на дистанционна работа. Магазините, които не продават стоки от първа необходимост, ще затварят в 18:00 часа, а кафенетата и ресторантите в 20:00 часа.

Освен това се въвежда отново правилото за задължителна социална дистанция от 1,5 метра. Освен това хората ще бъдат поставяни под карантина, когато влязат в контакт с пациенти с коронавирус, живеещи с тях в една и съща къща.

Професионалните и любителските спортни състезания ще се провеждат без зрители. В същото време концертните зали, кината и театрите могат да продължат да работят без ограничения.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: