Самотните мъже вече не се интересуват от интимни връзки

Самотните мъже вече не се интересуват от интимни връзки Снимка: bangka.tribunnews.com

Те намират други канали за интелектуален растеж, освен секса

Предизвикващана учудване статистика, която свидетелства за намаляване на либидото, е резултат от съчетанието на биологични и социални фактори, предизвикани от Covid-19, твърдят водещи научни консултанти на Match и изследователите по въпросите, свързани със секса, докторите на науките Хелън Фишър и Джъстин Гарсия.

Според проучване, публикувано от Match, 81% от самотните мъже заявяват, че сексът сега е по-малко важен за тях, отколкото е бил в периода преди пандемията, съобщава The New York Post.

"Не може да затворим планетата и да очакваме физиологията на хората да остане същата", казва Фишър пред изданието. – "Всички сме засегнати, допаминът рухна, тестостеронът се срина, сексът е по-малко важен."

"Колкото повече секс правиш, толкова повече го искаш. Колкото по-малко секс правиш, толкова по-малко го искаш. По време на пандемия самотните хора са правили по-малко секс и са били в състояние на силен стрес, и тези два фактора са намалили значението на секса в живота им", добавя тя.

"Най-изненадващото при мъжете е, че те отделят повече време на отношенията и контекста на взаимоотношенията в интимните срещи. Виждаме, че нивото на случайния секс намалява, само 11% от самотните хора искат случайни срещи", посочва Гарсия. – "Все повече и повече хора се връщат към "правилото за трине срещи" и искат да отидат на няколко срещи преди да се целунат за първи път или да правят секс".

"Това е така, защото много мъже сега преживяват посттравматично развитие поради COVID и се съсредоточават върху "приоритизиране на вниманието върху благосъстоянието", наред с постигането на емоционална зрялост, подчертава Фишър. - Самотниците израстват, търсят дългосрочна стабилност в партньорството, те не бързат и мъжете оглавяват това търсене."

"До голяма степен това се дължи на факта, че мъжете са станали по-гъвкави, според проучването. 72% от представителите на поколението Z и 69% от милениалите започнаха да се занимават с нови хобита по време на пандемия, а 69% от представителите на поколение Z се похвалиха, че са постигнали значителен напредък в кариерата", се казва в статията.

Освен това, мъжете "се отпускат по-добре, спят повече, придобиват увреност в себе си, казва Фишър. - Те наистина намират други канали за интелектуален растеж, освен секса."

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: