Две семейства размениха децата си след грешка на клиника

Две семейства размениха децата си след грешка на клиника Снимка: parents.com

Сагата с разменени при имплатиране ембриони след три години стигна до щастлив край.

Двойките съвместно взеха решението да разменят децата си, след като по безспорен начин се установи, че в Калифорнийския център за репродуктивно здраве в Лос Анджелис са допуснали грешка, разменяйки при процедура ин витро ембрионите на две пациентки, съобщи LosAngelesTimes в понеделник, когато драматичната история най-сетнне намери логичната си развръзка.

Едната двойка започнала да изпитва съмнения, когато забелязала, че момиченцето им „не прилича на нито един от родителите си и изглежда от различна раса“.

Последвали тревожни месеци на изпитание, в които едното семейство в крайна сметка научава за размяната на ембрионите. Добрата новина била, че се знаело кое е второто засегнато семейство. След необходимите проверки се оказало, че всяка от двете майки е износила, родила и отглежда детето на другата. 

И двете бебета са здрави, но родителите казват, че са дълбоко травмирани: не само защото са пропуснали ранното развитие на собствените си деца, но освен това се е наложило да се разделят с бебета, към които са се привързали и са обикнали.

Двете двойки се срещат за първи път през 2019 г., месеци след раждаето на децата им. Тогава всяко семейство вижда за първи път биологичното си дете.

След това решили да се срещат почти всеки ден, за да опознаят децата си. През 2020 бебетата започнали да нощуват при истинските си семейства и те в крайна сметка решили, че е редно децата да останат завинаги с биологичните си родители. Необходимите правни процедури приключили едва този понеделник и всяко дете вече е в дома на истинското си семейство.

На прескноференция майките разказаха за вълненията и страданията, които са преживели, привързвайки се и към двете деца, с едно от които в крайна сметка се разделят, но обещават, че няма да прекъснат връзките си.

Семействата възамеряват да съдят клиниката.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: