Facebook ще открие 10 хиляди работни места в ЕС, за да създаде "метавселена"

Facebook ще открие 10 хиляди работни места в ЕС, за да създаде "метавселена"

Компанията Facebook ще създаде 10 хиляди работни места в страните от ЕС като част от проект за разработване на "метавселена"

Това съобщи CNBC,  позовавайки се на пресслужбата на компанията.

„Обявяваме плановете си за създаване на 10 000 нови висококвалифицирани работни места в ЕС през следващите пет години“, се казва в изявлението.

Компанията отбелязва, че инвестицията е вот на доверие в силата на европейската технологична индустрия и потенциала на европейските технологични таланти.

За това, че Facebook набира екип за разработване на „метавселена“, която ще стане част от Facebook Reality Labs, ангажирана с проекти за виртуални (VR) и разширени (AR) реалности, в края на юли, заяви вицепрезидентът за AR и VR технологии на Facebook Андрю Босуърт.

Тогава той каза, че характеристика на "метавселената" ще бъде способността да се усети физическото присъствие на друг човек чрез дигиталните пространства. Според Босуърт, „Portal и Oculus вече могат да ви телепортират в стая с друг човек, независимо от физическото разстояние, или в нови виртуални светове и преживявания“.

Но за цялостнo потапяне в метавселената, ние трябва да изградим съединителна тъкан между тези пространства, така че да можете да премахнете ограниченията на физиката и да се движите между тях толкова лесно, колкото да влизате от една стая в друга“, каза Босуърт.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: