Пол Маккартни окончателно разкри истината за разпада на Бийтълс

Пол Маккартни окончателно разкри истината за разпада на  Бийтълс Снимка: eu.cincinnati.com

Нов документален минисериал разказва историята на една от най-великите групи

От раздялата на култовия квартет и последния им албум Let It Be минаха 50 години. Какво ли не се изписа и изговори през това време за причините, довели до подобна развръзка в супер-успешната дейност на музикалната формация, чиято музика не спира да събира още и още фенове до наши дни. Мнозина смятаха, че това е Маккартни, може би заради делата, които бившият бийтълс води за правата над авторските си песни. 

Пол Маккартни обаче е категоричен, че причината е желанието на Джон Ленън да се откаже. „Аз не съм човекът, предизвикал раздялата. Просто един ден нашият Джони влезе и каза „Напускам”, заяви 79-годишният Маккартни пред BBC Radio 4. 

А на въпроса не са ли мислили да се съберат отново, както се случва с много други известни формации, сър Пол Маккартни отговаря със съжаление: „Можеше да стане. Истината беше, че Джон създаваше нов живот с Йоко. Искаше да отстоява световния мир, като лежи една седмица в леглото. Не можете да спорите с това”.

Маккартни описа времето след раздялата като много труден период, в който се разпада „моята група, моята работа, моят живот”.

Интервюто на Пол Маккартни е по повод дългоочаквания документален минисериал на режисьора Питър Джаксън „The Beatles: Get Back”. Той е видял часове непоказвани кадри от живота на групата, изслушал е още повече неиздадени записи и на свой ред е убеден, че групата не е искала да се раздели и не би го направила, без настояването на Джон Ленън. 

За своя филм Джаксън казва „Това е история за приятели и личности, за човешките слабости и за божественото партньорство. Това е разказ за творческия процес, създал емблематични парчета в социалния климат на 60-те години. Но това не е носталгия - това е сурова, честна, човешка история”.

Шестте часа на минисериала ще покажат на зрителите The Beatles „с интимност, която не мислех, че е възможна”, допълва Джаксън. Той работи над продукцията близо три години и не крие вълнението си, че най-сетне милионите фенове на The Beatles ще я видят.

„Beatles: Get Back” включва и последното изпълнение на групата на живо на покрива на Apple Corps HQ на Savile Row на 30 януари 1969 г. Дебютът на лентата ще бъде по Disney+ на 25, 26 и 27 ноември 2021 г. Специално по този повод сър Пол Маккартни ще даде за BBC Radio 4 още едно интервю - на 23 октомври 2021 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: