Купувачите да се примирят с високите цени на храните

Купувачите да се примирят с високите цени на храните Снимка: https://pixabay.com/

Ръководителят на Kraft Heinz: на фона на възстановяването на световната икономика производството не се справя с повишеното търсене

Ръководителят на американския хранителен концерн Kraft Heinz Мигел Патрисио призова купувачите по целия свят да се примирят с високите цени на храните.

Това съобщава "Би Би Си".

Патрисио отбеляза, че има редица причини за покачването на цените. Първо, поради пандемията COVID-19, доставките на продукти, необходими за производството, бяха прекъснати. Второ, на фона на възстановяването на световната икономика, производството не смогва с търсенето, а покачването на цените на енергията увеличи разходите на производителите.

"Цените на храните ще продължат да растат, тъй като населението на света расте, а площта на земята, където може да се отглежда храна, не се увеличава. Мисля, че зависи от нас, от индустрията и от други компании, трябва да се опитаме да задържим цените" - казва шефът на Kraft Heinz.

В същото време той подчерта, че самата корпорация вече е повишила цените на повече от половината от своите продукти в САЩ и ще бъде принудена да го направи на други пазари.

Припомняме, че според Организацията на ООН по храните и земеделието (ФАО), световните цени на храните през август са нараснали с 33% в сравнение с миналата година и са счупили рекорд за последните 60 години.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: