Спорт под ключ

Спорт под ключ Снимка: Freeimages.com

Колкото и да е тъжно, че разходките в парка са забранени, има как да се тренира и вкъщи!

Извънредното положение изненада всички ни. Правителствата обявяват стриктни мерки, за опазване здравето на хората. Това включва рестрикции на движението им, разрешаване на събиране на групи по максимум двама възрастни и съветване на хората да си останат вкъщи. Тези мерки смутиха хората, които предпочитат да прекарват времето си навън и да спортуват на открито. Ситуацията обаче не е толкова мрачна, колкото изглежда. Затова ви предлагаме няколко идеи как да се поддържате във форма дори и под ключ.


Практикувайте йога
Едно от най-приятните неща, които можете да правите вкъщи, е да практикувате йога. Дори и да не сте го правили никога, дори и да не сте върл почитател, това е страхотен начин да стимулирате тялото и ума си, особено когато офисът се е преместил на дивана. Йогата помага да се успокоите, намалява стреса и отпуска мислите ви, което е изключително важно във времена на стрес. Дори 10 минути след събуждане могат да вдигнат настроението ви и да ви дадат нужната доза енергия, за да започнете деня. Практикувайте всеки ден и със сигурност ще забележите промяна в настроението си и в цялостното ви благосъстояние.

Намерете YouTube канал с онлайн тренировки
Едно от най-лесните неща, които можете да направите, е да напишете в търсачката на YouTube „домашна тренировка” и да започнете да търсите. Има безкраен набор от български и чуждестранни канали, предлагащи тренировки, режими и упражнения, които отнемат от 10 минути до над час. В зависимост от това колко време можете да отделите да спортувате, можете да изберете тренировъчен режим, който да пасне на нуждите и на графика ви. Проверете, например, канала Chloe Ting. Каналът е на английски, но тренировките са лесни за разбиране и изпълнение. Български канал, който също може да ви допадне, е този на Ива Друмева.

Танци
Сега е времето да започнете да танцувате. Школите за танци прехвърлят уроците си онлайн и започват да предлагат курсове под формата на „live stream” или просто видеа в YouTube. Ако танцувате вече, винаги можете да се поддържате във форма вкъщи пред огледалото. Ако не го правите, сега е моментът да започнете. Танцуването със сигурност ще повдигне настроението ви, а би могло да бъде и доста интензивна тренировка, в зависимост от това какъв тип танци изберете.

Стречинг
Ако сте тренирали нещо от гореизброените, е време да се разтегнете. В YouTube има стотици видеа, които предлагат упражнения за стречинг. Те не само отпускат мускулите ви, а могат да ви направят и по-пластични. А всички знаем колко важно е това, след като разходката ни е от дивана до леглото и обратно.

Не се притеснявайте да започнете тренировки още днес. Най-труден е стартът, останалото идва само. А в скоро време всички ще можем да се насладим на света навън и да се съберем да тренираме заедно. Дотогава разпънете постелката за йога, пуснете си релаксираща музика и се отпуснете за момент.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: