Автогигант няма намерение да отстъпи пред еколозите

Автогигант няма намерение да отстъпи пред еколозите Снимка: скрийншот Youtube

Ръководството на Daimler не вижда причина да се поддава на исканията на две екологични организации

Greenpeace и Deutsche Umwelthilfe призоваха в петък многонационалната компания със седалище в Щутгарт да "спре" продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене до 2030 г.

В допълнение към Daimler, адвокати на екологични организации заплашиха да съдят BMW и Volkswagen, съобщи Euronews.

Наред с други неща, ние изискваме автомобилните концерни да се откажат от двигателите с вътрешно горене до 2030 г., а най -голямата германска компания Wintershall да прекрати разработването на нови петролни и газови находища не по -късно от 2026 г.“, заяви Матиас Валтер, говорител на Deutsche Umwelthilfe (германската екологична организация).

"Даваме на компаниите достатъчно време: например VW има срок до края на октомври да отговори дали са готови да тръгнат по този път. Вярваме, че сериозна дискусия може и трябва да се проведе. Ако не бъде прието изявление, което ни удовлетворява, ще заведем дело “, добавя Рода Верхеен, адвокат на ищците от Greenpeace.

Адвокатите на Greenpeace и Deutsche Umwelthilfe искат да получат правни задължения от автомобилните производители да не пускат на пазара конвенционални автомобили с бензин. 

По -рано тази година същите адвокати заведоха успешно съдебно дело срещу германското правителство, принуждавайки го да коригира плановете си за намаляване на емисиите от CO2.

Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: