Авиокомпания ще взима всеки месец по $200 от неваксинираните служители

Авиокомпания ще взима всеки месец по $200 от неваксинираните служители Снимка: ferra.ru

Американската авиокомпания Delta Air Lines ще започне да взима по 200 долара на месец от служители, които не са били ваксинирани срещу коронавирус.

Според The ​​Wall Street Journal това се посочва в писмо на изпълнителния директор на компанията Ед Бастиан до служителите.

По този начин компанията иска да стимулира ваксинацията на фона на разпространението на делта щама на коронавируса в САЩ.

Докато много американски компании предпочитат да насърчават ваксинациите, като предоставят бонуси, Delta е една от малкото, които променят тактиката в полза на санкциите. По този начин компанията ще прехвърли частично финансовата тежест, свързана със застрахователните плащания за лечение на това заболяване, върху служители, които умишлено са направили избор да не се ваксинират. Компанията изчислява, че лечението на служителите от коронавирусна инфекция в болниците струва на Delta средно 50 000 долара на човек.

Бастиан също така казва в писмото си, че компанията може да реши да не плаща на неваксинирани служители за отпуск по болест, ако те се заразят с COVID-19.

Освен това от 12 септември неваксинираните служители ще трябва да представят резултати от тестовете си за COVID-19 всяка седмица. 

Сред пилотите и стюардесите на Delta Air 85% са ваксинирани, докато най-малко ваксинирани са сред техническия персонал в Джорджия и персонала на летището в Ню Йорк, съобщават източниците на The ​​Wall Street Journal. Бастиан казва, че компанията е постигнала целта си по-рано тази година да ваксинира 75% от своите служители.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: