Полицията в Барселона разпръсна празнуващите края на ограниченията

Полицията в Барселона разпръсна празнуващите края на ограниченията Снимка: скрийншот Youtube

В Израел започна мащабна кампания за тестване на деца на възраст от 3 до 12 години за наличие на антитела

Отмяната на комендантския час в Барселона се празнува от няколко нощи с шумни партита и масови улични разходки. Толкова мащабни, че полицията трябваше да разпръсне най -големите компании, в които се бяха събрали хиляди млади хора в централния квартал Грасия и по плажовете на града.

Каталунските власти вече са се обърнали към Върховния съд на страната с искане да се върнат ограничителните мерки, опасявайки се от влошаване на положението.

Междувременно в Холандия стотици изпълнители и организатори на фестивали предизвикаха правителството и организираха музикални протести срещу  несправедливите, според тях,  ограничения. По -рано властите забраниха подобни събития до края на септември, за да спрат разпространението на силно заразния вариант  делта.

А в Израел започна мащабна кампания за тестване на деца на възраст от 3 до 12 за наличие на антитела. Така властите искат да разберат колко от тях са развили естествена защита срещу коронавируса до новата учебна година. Такива деца ще бъдат освободени от карантинните ограничения.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: