Повече от 80% от колониите на императорските пингвини ще изчезнат до 2100 г.

Повече от 80% от колониите на императорските пингвини ще изчезнат до 2100 г.

Американската служба за рибарство и дива природа иска да внесе императорските пингвини в списъка на застрашените видове: те могат да изчезнат поради изменението на климата

Ново проучване на Global Change Biology е установило, че над 70% от всички колонии на императорски пингвини ще се окажат в опасност преди 2050 г., а до 2100 г. повече от 80% от колониите на практика ще изчезнат.

Авторите смятат, че ако се вземе решение за намаляване на емисиите на парникови газове в съответствие с Парижкото споразумение за климата, ще остане достатъчно морски лед за подпомагане на пингвинската популация.

   Жизненият цикъл на императорските пингвини е свързан с морския лед, който им е необходим за възпроизвеждане и хранене.
    Стефани Геновер, еколог, специалист по пингвини, Океанографски институт  Уудс Хоул

Ако морският лед изчезне преди младите пингвини да сменята пухкавите си пера с лъскавите на възрастни, то те  няма да могат да плуват в студените води и ще умрат.

В момента има от 270 до 280 хиляди размножаващи се двойки императорски пингвини. Общо на Земята има от 625 до 650 хиляди индивида. Международният съюз за опазване на природата в момента класифицира императорските пингвини като застрашени.

В допълнение към императорските пингвини, правителството на САЩ предложи да се добави бялата мечка към списъка на застрашените животни.

По материали на nytimes.com

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: