Как мотивират британците да се ваксинират

Как мотивират британците да се ваксинират Снимка: pixabay

Във Великобритания повече от 90% от възрастните са получили поне една доза ваксина срещу коронавирус

Властите на Обединеното кралство  настоятелно препоръчват на неваксинираните да си направят имунизация, съобщи Euronews.

Призивът беше подкрепен от Uber, Bolt и Deliveroo. За да мотивират британците, особено младите хора под тридесет, тези компании са подготвили атрактивни оферти за своите клиенти. Например безплатно пътуване до ваксинационни центрове и намалени цени за доставка на храна.

Здравният министър Саджид Джавид изрази благодарност на тези търговски структури за инициативата. Министерството на здравеопазването заяви, че в близко бъдеще ще бъде обявен пакет от стимули, който ще насърчава хората да се ваксинират. Става дума за отстъпки за билети за кино, театър и заведения за хранене.

Подобно на много страни в Европа, Великобритания се стреми да ваксинира възможно най -много хора преди есента. В началото на септември в кралството ще започне програма за реваксинация за населението срещу коронавирусна инфекция. Бустерната (допълнителна) доза на ваксината ще бъде предложена предимно на британци над 50 години и на такива с отслабен имунитет.

В САЩ всеки нововаксинирал ще може да получи 100 долара безвъзмездно. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: