„Красиво е това, което е естествено. Когато вече не си себе си, ставаш карикатура“

„Красиво е това, което е естествено. Когато вече не си себе си, ставаш карикатура“

Мъдрите уроци от Моника Белучи

Моника Белучи е на 56 години, но не се притеснява да изглежда по-стара, не крие бръчките си, не използва фотошоп. Нейната красота е естествена. И възрастта не е пречка за нея. Моника доказа на целия свят, че жената може да бъде красива на всяка възраст.

   „Естествено е да си красива на 20 години. Но когато си красива на 35 и 45 - това вече е житейска позиция. Не се страхувам да остарея. Това, което ни прави красиви отвън, е това, което е вътре.“

Да, разбира се, тя се е променила с възрастта, но продължава да възхищава. Самата тя не се отнася към външния си вид толкова взискателно и критично и като цяло вярва, че това изобщо не е основното.

   „Не подчертавам външния си вид. Това не е основното нещо в живота. Основното нещо е да обичате, да се смеете и да се наслаждавате на всеки ден. Тогава ще бъдеш красива с всякакъв външен вид.“

Ако се фокусирате само върху външния вид, можете да пропуснете много интересни и важни неща. Нещо определено ще изпуснете.

   „Може да звучи банално, но за да бъдеш красива, е важно да спиш добре, да пиеш много вода и да се занимаваш със самообразование, защото красотата е не само отвън, но и отвътре.“

Възрастта не е само външни промени...

   „Сега съм много по-уверена в себе си, отколкото когато бях млада.“

Възрастта също е житейски опит. Една жена на 50 се смее на проблемите, които са я тормозили на 20 или 30. Тя гледа на много неща по различен начин. Не се страхува от осъждането на другите, вече не се тревожи толкова за тяхното мнение, жената вече е по-уверена в себе си и всичко това улеснява живота й.

В зряла възраст можете също да бъдете красиви, добре поддържани и просто да бъдете много приятен човек, който ще привлича хората.

   „Понякога срещам жени на 60, 70, 80, 90 и мисля, че са невероятни! Мъжете също.“

Стареенето е естествен процес, който не може да бъде спрян, и е нормално външният ви вид да се промени. Неестествено е постоянно да гоните младостта, правейки лицето си просто неузнаваемо.

   „Това, което е естествено, е красиво. Когато вече не си себе си, се превръщаш в карикатура.“

Не можем да пренебрегнем друго твърдение на несравнимата Моника Белучи.

   „На 50 можеш да се смееш на нещата, които те разплакват на 20. На тази възраст има някаква лекота. Всички жени израстват с идеята, че животът свършва с края на репродуктивната възраст. Но това съвсем не е така. Вярвам, че менопаузата е абсолютна свобода. След този момент жената вече не е робиня на хормоните - сега тя ги контролира, а не те я контролират. Все още искам да науча нови неща, да започна нови проекти.“

Няма нужда да се страхувате от възрастта. Много по-лесно е да живееш, ако просто я приемеш. Водете здравословен начин на живот, грижете се за себе си, отпуснете се, обичайте се.

В зряла възраст животът става бърз и премерен и можете просто да му се насладите без излишен шум, да оцените тези, които са наблизо, да споделите своя опит и просто да дадете на някого своята топлина.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: