Най-младият астронавт, който ще се отправи на орбита, е 18-годишен студент

Най-младият астронавт, който ще се отправи на орбита, е 18-годишен студент Снимка: ferra.ru

Заедно с него в предстоящия полет на Blue Origin в Космоса ще се отправи и 82-годишна бивша инженерка от аерокосмическата индустрия

Буквално в навечерието на полета на космическия кораб New Shepard стана известно, че 18-годишният студент Оливър Деймън ще бъде част от екипажа. Той ще замени анонимен бизнесмен, който преди това купи мястото си за 28 милиона долара.

По такъв начин Деймън ще стане най-младият астронавт в историята, съобщава порталът ferra.ru. Мястото на предприемача, който се отказа да лети поради проблеми с работния си график, ще му бъде запазено за бъдещ полет.

28-те милиона долара, за които е бил закупен билетът за New Shepard, ще бъдат дарени за благотворителност. Компанията Blue Origin, занимаваща се с изпращането на космически туристи в орбита, няма да вземе тези пари.

Сайтът напомня, че космическият кораб на компанията, основана от Джеф Безос, ще полети съвсем скоро - на 20 юли 2021 г. Заедно със самия собственик-милиардер и 18-годишния студент, в Космоса ще се отправи и 82-годишната Уоли Фънк - бивш инженер от аерокосмическата индустрия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: