Най-недоносеното бебе отпразнува първия си рожден ден

Най-недоносеното бебе отпразнува първия си рожден ден Снимка: SUPPLIED

Момченцето влезе в „Рекордите на Гинес”

Когато Ричард Скот Уилям Хътчинсън се родил пет месеца преждевременно и с тегло под 450 грама, лекарите подготвили родрителите му за най-лошото.

Ричард е дошъл на бял свят в детската болница в Минеаполис, Минесота, след усложнения в бременността на майка му, довели до раждането 131 дни преди очакваната дата

Медицинският екип, подготвящ раждането, е предупредил родителите, че шансът малкият да оцелее е нулев, но д-р Стейси Кърн, неонатолог в Детското отделение, казва пред CNN:

„Знаех, че първите няколко седмици от живота на Ричард ще бъдат много трудни, но чувствах, че ако успее да се справи с това, ще оцелее.“

Поради пандемията от коронавирус родителите на Ричард не са получили разрешение да останат в болницата или да го посещават, но са пътували ежедневно от дома си в окръг Сейнт Кроа, Уисконсин, до Минеаполис, за да бъдат близо до него. Рик и Бет Хътчинсън вярват, че това е помогнало на сина им, защото е разбирал, че може да разчита на тях.

През декември 2020 г., след повече от шест месеца в болницата, Ричард е бил изписан и се е присъединил към семейството си. Междувременно е вписан в „Рекордите на Гинес като най-недоносеното оцеляло бебе. Изпращайки го у дома, д-р Кърн казва:

„Все още не ми се вярва, че това е същото момченце, което някога беше толкова зле, че се страхувах, че може да не оцелее. Същото малко момче, което някога се побираше в дланта ми, с толкова полупрозрачна кожа, че виждах всяко ребро и съд в мъничкото му телце. Не можех да не го прегърна и да му кажа колко съм горда с него.“

Щастливото семейство Хътчинсън е решило да сподели историята си, за да повиши информираността по отношение на преждевременните раждания и възможностите пред недоносените деца.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: