Намерено е още едно доказателство, че COVID-19 е създаден в лаборатория

Намерено е още едно доказателство, че COVID-19 е създаден в лаборатория Снимка: bioworld.com

Американски учени са уверени, че коронавирусът има изкуствен произход, съобщава The Wall Street Journal. 

Става дума за това, че генетичният признак на SARS-Cov-2 не прилича на тези, които съществуват в природата. Това изявление направи докторът на медицинските науки Стивън Куей, съвместно с професор Ричард Мюлер от Университета в Бъркли.

Отдавна учените от цял свят не могат да стигнат до еднозначен отговор на въпроса: изпуснат ли е коронавирусът от лаборатория, или той има естествен произход? Доктор Куей и професор Мюлер са убедени, че SARS-Cov-2 има лабораторен произход.

Те изследват клетки от различни коронавируси. В този коронавирус, от който боледуват хората, е открита последователност от геноми CGG-CGG. Именно тази генетична последователност се използва в лабораторни условия. По такъв начин в лабораториите увеличават ефективността на вирусите.

Този геном не се среща сред нито един от съществуващите в природата коронавируси. Вирусите не копират такава последователност при другите патогени.

Все повече учени по света са на мнение, че опасният вирус е изпуснат от лабораторията в Ухан. Ако това наистина е така, тогава теорията, че коронавирусната пандемия е започнала поради изтичането на вируса от лабораторията, ще бъде напълно оправдана.

Китай по всякакъв начин отрича тази теория. Обвиненията на Китай в създаването на коронавируса по нищо не се различават от кампанията за дискредитиране на Ирак, когато Западът твърди, че тази страна има оръжия за масово унищожение, съобщи прессекретарят на китайското посолство в САЩ Лю Пенюй.

„Кампанията за политизиране на изследването за произхода на [коронавируса] и дискредитирането на Китай не се различава от лъжата, че Ирак има оръжия за масово унищожение", написа той.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: