Subaru спешно изтегля десетки хиляди коли

Subaru спешно изтегля десетки хиляди коли

Компанията предлага на собствениците безплатен ремонт

Subaru са взели решение спешно да изтеглят продадените в Австралия модели Subaru Impreza MY2017-2019 и Subaru XV MY2018-2019 заради установен дефект, който може да доведе до пожар в превозните средства, съобщава 7news.com.au

Обект на спешните действия са 57 088 коли, след предупреждението, че дефектът може да бъде потенциално смъртоносен. Колите са били продадени на австралийския пазар в периода 30 ноември 2016 г. - 2 ноември 2020 г.

Запалителната бобина в двигателя на посочените модели може да прегрее и да предизвика късо съединение, от което предпазителят ѝ може да се запали. Ако това се случи, двигателят може да спре по време на движение и да не може да рестартира. В подобни случаи рисковете от инцидент са много високи и може да се стигне до наранявания или дори до смърт на пътниците в автомобила или други участници в движението. 

Компанията предлага на засегнатите собственици безплатен преглед и безплатен ремонт, а властите ще публикуват пълен списък с идентификационните номера на автомобилите.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: