Басейн в реката ще филтрира ежедневно над два милиона литра вода

Басейн в реката ще филтрира ежедневно над два милиона литра вода Снимка: pluspool.org

След лондонския басейн във въздуха, сега Ню Йорк ще строи басейн в река

Проектът за плаващ басейн в Ийст Ривър, Ню Йорк, е дело на PlayLab. Естествено, съоръжението ще се захранва с речна вода, като ще я пречиства. Бъдещият плувен комплекс, чието строителство вече е официално одобрено, включва басейн с олимпийски размери и зона за деца. Строителството ще завърши в рамките на две години, съобщава cnn.com. 

Разбира се, не липсват и въпроси от типа защо да се строи плувен басейн в Ню Йорк. И аргументите на PlayLab са, че мегаполисът е прекрасно място за живот, където можете да правите почти всичко – освен да се къпете в реката. Манхатън е остров, буквално заобиколен от вода, но къпането в реката от години не е безопасно. Тогава, вместо да се пречиства водата в цялата река, можем да започнем да я пречистваме „на парче”, казват от pluspool.org. Така че новият басейн в реката ще филтрира всеки ден над два милиона литра речна вода,  без химикали и без хлор. 

Заради формата си, новото спортно съоръжение ще се нарича „Plus Pool”. Проектът му е представен в Лос Анджелис още преди десетина години, но едва сега е одобрен за изпълнение. Започнал от една невъзможна идея, днес той вече е напълно функционален и ще предостави на жителите и гостите на Ню Йорк още едно уникално развлечение.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: