Животът ви може да стане много лесен, но само ако поискате

Животът ви може да стане много лесен, но само ако поискате Снимка: pixabay

Свикнали сте да решавате проблеми, да се справяте с различни въпроси, да сте винаги в лошо настроение, да се борите, да се отчайвате и да се надявате

Просто така сте свикнали.

Често може да се чуе: „Трябва да решим този проблем!“, „Не мога да изляза от това състояние!“, „Кога ще се случи нещо в живота ми?“ „Объркан съм, не знам какво да правя?“

В този момент, когато всички тези въпроси възникнат в главата ви, осъзнайте, че сте свикнали с това: да говорите така, да действате така, да мислите така. Въпреки това всички тези думи, всички тези проблеми нямат нищо общо с вас. Нямат нищо общо с истинския ви Аз. Просто така сте свикнали да действате.

Време е да се откажете от този навик. Представете си, че влачите купчина камъни цял живот. И тогава някой ви пита: „Защо влачите тези камъни?, а вие отговаряте: „Не мога да си представя как е възможно да живея без тях.“

Да опитаме. Да започнем да живеем без тях!

Разберете, че ако се опитвате да разрешите проблеми, но сте в старата 3D реалност, проблемите никога няма да свършат. Винаги ще решавате проблеми, винаги ще търсите някакъв изход и ще преодолявате препятствия, защото така е замислена тази реалност.

Не можем да бъдем тук без проблеми, те трябва да присъстват. Такива са условията на задачата, условията на играта, създадени от Системата. И ако искате да продължите да я играете, тогава безкрайно ще решавате тези проблеми.

Но щом вземете решението: „Напускам тази игра, вече не се интересувам от нея“, пред вас се откриват съвсем други възможности. Вие сте свободни, вие поемате изцяло отговорността за живота си, за решенията си. Системата вече няма власт над вас.

Това е само въпрос на ваш избор. Вие избирате - дали да останете в старата реалност с всички нейни проблеми, или да се преместите в нова. Вие избирате - дали ще се отъждествявате с житейските трудности, или ще се освободите от тях. Независимо дали променяте стари навици - или не.

Как да преминем в нова реалност и да направим живота си по-лесен, по-осъзнат и по-щастлив?

На първо място - позволете си, доверете се, открийте се, спрете да се свивате и да се борите. Забелязали ли сте, че сте  свити по цял ден? Сякаш се подготвяте предварително за следващата битка, за следващите неприятности.

Като боксьор на ринга преди началото на рунда, вие натиквате главата си в раменете, свивате се и вдигате юмруци пред себе си... Но помислете: трябва ли да се чувствате като на ринг в живота? Трябва ли да се биете през цялото време? И ако смятате, че не е необходимо, тогава отпуснете ръцете си, изправете раменете си, вдигнете главата си. Отворете се, отпуснете се сега!

Обърнете внимание на това как дишате. Спокойно ли е, дълбоко ли е, съзнателно и леко дишането ви - или дишате често, повърхностно? 

Колкото е възможно по-често насочвайте вниманието си върху дишането си, забавете го и съзнателно правете всяко вдишване и издишване. Дишайте леко, сякаш правите спокойна и приятна разходка из слънчевата борова гора, вдишвайки ароматите на боровите иглички, наслаждавайки се на лятото...

Ако искате, животът ви ще стане лесен като дишането!

Осъзнайте, че това всъщност е възможно - да  промените всичко. Сега самата планета, самата Вселена ни помага в това!

По материали на transurfingzeland

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: