Световна фирма за бързо хранене плаща по 50 долара за интервю за работа

Световна фирма за бързо хранене плаща по 50 долара за интервю за работа Снимка: twitter.comdanyay

Във Флорида, САЩ, McDonald's плаща на хората по 50 долара, ако отидат на интервю за работа

В същото време компанията изпитва дефицит на сутрудници.

 Местният притежател на франчайз Блейк Каспър, който притежава 60 ресторанта McDonald's в района на Тампа, заяви пред Insider, че идеята за възнаграждаване на кандидатите за интервюта са измислили неговите мениджъри. Те решили да я внедрят, след като Каспър ги инструктирал да „правят каквото искат“, но да намерят нови служители - и сега той няма нищо против да плаща за интервюта.

Според Каспър повторното откриване на бизнеси, които искат да наемат служители, заедно с увеличените обезщетения за безработица, са довели до спад на търсещите работа - подобни проблеми е имало в  края на 90-те, когато било трудно да се намерят служители.

В същото време бизнесът на McDonald's процъфтява, казва Каспър.

   „Сега е перфектната буря... Има много хора с добри пари и те пазаруват. Но, от друга страна, наистина имаме нужда от помощ", каза шефът на веригата ресторанти.

Дори акцията с 50 долара за интервю за работа не помага за привличането на търсещите работа, каза Каспер.

Недостигът на работна ръка принуждава Каспер и други франчайзи да увеличат и заплатите. По-специално, той мисли да добави още един долар към заплащането от 12 долара на час - въпреки факта, че първоначалната сума вече е с 3 долара по-висока от минималната заплата във Флорида.

Проучване от март на Националната федерация за независим бизнес на САЩ установи, че 42% от собствениците на малък бизнес са заявили, че имат работа, на която не могат да наемат хора.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: