По $ 100 000 коледен бонус получават десет австралийски миньори

По $ 100 000 коледен бонус получават десет австралийски миньори Снимка: ginarinehart.com.au

Работодателката им Джина Райнхарт, която е най-богатият човек в Австралия, заяви, че е подбрала късметлиите на случаен принцип, „уцелвайки” и един работник, който е в компанията ѝ едва от три месеца.

Обхваната от празничния дух, минният магнат Джина Райнхарт е съобщила миналата седмица на работниците си в желязната мина Рой Хил (Roy Hill) „да изчакат важно съобщение“, каза източник пред Perth’s 6PR в понеделник. Малко след това г-жа Райнхарт е прочела 10 имена на свои служители, обявявайки, че ще получат коледен бонус от $ 100 000.

Пред 7news.com.au служители на Roy Hill потвърдиха новината, като не пропуснаха да споменат, че някои от дългогодишните им колеги са останали разочаровани, след като не са чули имената си – за разлика от „новака”, попаднал сред десетимата спечелили огромните бонуси. Утешението е, че г-жа Райнхарт може да направи този си жест ежегодна традиция.

Мината Roy Hill в отдалечения регион Пилбара в Западна Австралия е най-големият актив в портфолиото на Hancock Prospecting Group, компанията, управлявана от Джина Райнхарт. За миналата година обявената печалба от добива на желязна руда в Roy Hill е $ 3.2 милиарда. Като цяло, богатството на родената в Пърт бизнес дама, се оценява на $ 32,6 милиарда, което я прави най-богатият човек в страната-континент.

Нито компанията ѝ, нито самата г-жа Райнхарт са коментирали коледната ѝ щедрост. Последната ѝ уловена от медиите публична поява беше в първите редици на митинг на Доналд Тръмп през ноември, когато той обяви кандидатурата си за следващите президентски избори в САЩ.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: