Турски вериги за бързо хранене се готвят да навлязат на руския пазар

Турски вериги за бързо хранене се готвят да навлязат на руския пазар Снимка: РИА Новости

Нализане на руския пазар готви турската верига за бързо хранене Chiter Chicken. Както пише вестник "Известия", собствениците на бизнеса вече водят първите преговори с руски търговски центрове.

Ръководителят на Съюза на търговските центрове в РФ Булат Шакиров казва за изданието, че ако страните успеят да се споразумеят, само след месец новият бранд ще отвори до десет свои собствени търговски точки, първоначално в по-големите градове, като Санкт Петербург, Казан, Екатеринбург. В плана за развитие влиза създаването на франчайз мрежа от 500-600 заведения.

Руските молове са готови да предоставят на турски фирми за фаст фууд площите на обявилата спирането на работата си в Русия компания McDonald's. Наемодателите започват преговори за прекратяване на договорите, ако веригата ресторанти не възстанови работа в близко бъдеще.

Събеседникът отбелязва, че веднага след като търговските центрове намерят алтернативни чуждестранни марки дрехи, същата ситуация ще се развие с прекратяването на договорите за наем с други компании, които спряха дейността си в Русия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: