Борисов: От 1 май откриваме туристическия сезон при ясни правила и мерки

Борисов: От 1 май откриваме туристическия сезон при ясни правила и мерки Снимка: МС

От 1 май България ще открие новия туристически сезон при конкретно разписани правила и мерки в местата за настаняване и хранене. Това стана ясно по време на посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Рожен.

 „Много е важно туристическият бранш да се подготви още отсега за сезона, както и туристите да са информирани при какви условия ще посещават страната ни“, подчерта премиерът Борисов.

През предстоящите майски празници ще има прогнозируемост както за фирмите от бранша, така и за българските и чуждестранните туристи“, заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова. Тя посочи, че всички противоепидемични мерки в местата за настаняване и хранене, които ще бъдат оповестени утре, са съгласувани с Министерството на здравеопазването.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изтъкна, че за туристите, които желаят да посетят България, ще бъдат осигурени зелени коридори. Министър Ангелов посочи, че най-важното е участието на страната ни в т.нар. електронен зелен сертификат за пътуване, който гарантира всеки турист да има три възможности – или да е ваксиниран, или да е прекарал заболяването и да има антитела, или да представи отрицателен писиар тест.

 „Ние ще дадем тази възможност на всички туристи и по този начин ще улесним придвижването на всеки един, който иска да посети страната ни“, посочи още министърът на здравеопазването.

Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: