Българско туристическо представителство бе открито днес във Варшава

Българско туристическо представителство бе открито днес във Варшава Снимка: МС

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова откри българско туристическо представителство във Варшава, Полша, съобщи правителствената пресслужба.

С откриването на българското туристическо представителство двете страни ще имат възможността да активизират своето взаимно и ползотворно сътрудничество и след 30 години България отново ще се завърне на туристическия пазар в Полша, заяви министър Николова по време на откриването.

Офисът беше открит съвместно с Анджей Гут-Мостови, държавен секретар с ресор туризъм в Министерство на развитието на Полша. Гост на събитието беше и Рафал Шлахта, председател на Полската туристическа организация.

По думите на министър Николова, чрез обединяването на усилията си двете страни имат възможност не само да засилят съществуващото двустранно сътрудничество, но и да инициират нови съвместни проекти като създаване на обща туристическа бизнес мрежа и инвестиционни програми за развитие на туристическия продукт, човешките ресурси и обмена на туристическа информация.

Вицепремиерът Николова уточни, че българското правителство е поставило туризма сред приоритетните сектори на българската икономика. Нашата цел е да утвърдим страната си като целогодишна дестинация, заяви категорично тя и добави, че Полша е сред 10-те страни, водещи пазара на входящия туризъм у нас. 

През 2019 г. туристическите посещения на полски граждани у нас са 420 980. От началото на 2020 г. до 20 декември 2020 г. над 85 хил. полски туристи са пренощували в местата за настаняване в България, като основната част от тях са пристигнали в България с цел морски или бизнес туризъм.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: