Два технологични гиганта ще въведат плащания с криптовалута

Два технологични гиганта ще въведат плащания с криптовалута Снимка: pixabay

Системите за електронни разплащания Samsung Pay и Google Pay са на път да добавят инструменти за обработка на плащания с криптовалута

Според BitPay, най-големият доставчик на платежни услуги за биткойни в света, картата BitPay ще бъде добавена към Samsung Pay и Google Pay, пише gizmochina.

Потребителите ще могат да добавят своята BitPay карта към приложенията Apple Pay, Google Pay и Samsung Pay и да я използват за различни плащания. Собствениците ще имат достъп до: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, USDC, GUSD, PAX и BUSD.

Услугата автоматично преобразува поддържаните криптовалути, като по време на транзакцията криптовалутата автоматично ще бъде конвертирана във фиатна* валута по текущия курс.

Потребителите на Apple Pay вече могат да добавят BitPay карта. Предполага се, че Samsung Pay и Google Pay могат да се свържат с платформата още през март 2021 г., но все още няма официално потвърждение за това.

иатните пари са платежното средство, обявено за законно в рамките на определена територия. Наименованието им идва от латинската дума „fiat”, която означава "позволено", „определено“. Повечето от съвременните валути са фиатни (долар, евро, както и т.нар. "резервни валути" като британска лира, швейцарски франк, японска йена, китайски юан и др.). 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: