Израел премахва ограниченията за ваксинираните срещу COVID-19

Израел премахва ограниченията за ваксинираните срещу COVID-19 Снимка: pixabay

В Израел от 21 февруари започнаха да премахват ограниченията, наложени по-рано заради коронавируса

Търговските центрове, пазарите, библиотеките, музеите ще могат да работят отново. Посетителите трябва да поддържат социална дистанция, пише The Jerusalem Post.

От днес израелците, които са преболедували коронавирус или са били ваксинирани срещу COVID-19, могат да посещават фитнес и спортни клубове, басейни, хотели, културни обекти и събития. Хората трябва да имат у себе си така наречения „зелен паспорт“. В този случай не е необходимо да представят друг документ в търговски центрове, магазини, библиотеки, музеи и открити пазари, пише изданието.

Строгата карантина в Израел е в сила от почти месец и половина. Но с началото на масовата ваксинация на населението властите започнаха постепенно да разхлабват ограниченията. По-специално беше отменена забраната за напускане на дома на разстояние повече от километър. Освен това от 7 февруари са отворени резерватите и националните паркове. Като първи етап от връщането към нормален живот, от днес могат да работят магазини, библиотеки и музеи при спазването на социална дистанция и носенето на маски. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: