Финансова академия безплатно ще обучава как се прави собствен бизнес

Финансова академия безплатно ще обучава как се прави собствен бизнес Снимка: 1kam1.com

Курсовете са по инвестиции и предприемачество, целта е да се повиши финансовата грамотност и да се натрупат знания за водене на собствен бизнес

Започва работа първата по рода си образователна академия у нас, която цели да подобри познанията по инвестиции и предприемачество. И двете програми започват с безплатно обучение. Програмата по предприемачество завършва с цялостен проект и е изцяло практически насочена. На финала най-добрите проекти ще бъдат представени пред инвеститори.

„Решихме, че може би е време в България да се обърне малко повече внимание на финансовата грамотност на хората и на правилата, по които се прави бизнес, за да рестартираме, да дадем шанс на тези, които биха искали да стартират, но не знаят откъде“, каза пред БНР Георги Захариев, създател на Финансова академия България (Finance Academy Bulgaria).

Безплатните курсове ще позволят изграждане на основни умения как се прави бизнес, как се управляват активи, как да се инвестира образовано.

„Ние пускаме безплатни курсове, за да може всеки да прецени дали това е неговият път. Много често ние не знаем дали имаме уменията, качествата да стартираме собствен проект. Но пък много често си задаваме въпроса – какво щеше да стане, ако бях опитал. Нашата цел е да дадем отговор на това – какво щеше да стане, ако бях опитал“, поясни Захариев в предаването „Преди всички“.

Захариев съветва решилите да се захванат със свой бизнес в днешните условия на първо място да бъдат много гъвкави, защото „когато имаме собствен бизнес, нещата много рядко се случват по план“.

Той акцентира върху дигиталните умения и познанията как работи онлайн средата и как един бизнес да бъде развит дигитално. „И да има досег не само до България, а и до останалите части на света, за да има шанса да върви напред.“

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: