Социалното министерство финансира обновяването на обществени сгради

Социалното министерство финансира обновяването на обществени сгради Снимка: Евелина Георгиева

Одобрени са 53 предложения по проект "Красива България" за близо 12 милиона лева

Министерството на труда и социалната политика одобри за финансиране през тази година 53 предложения по Проект „Красива България”, съобщиха от ведомството. 

Проектите са за подобряване на обществената среда и социалната инфраструктура. От тях 51 са на общини, а 2 са на трети страни (Държавна агенция „Архиви” - Велико Търново и Технически университет - Габрово). С реализирането им ще се обновят и ремонтират детски ясли и градини, училища, административни сгради, здравни, спортни и социални обекти, културни домове и читалища.

Стойността на одобрените проекти възлиза общо на 11,9 милиона. лв. От тях 5 милиона. лв. са осигурени по Проект „Красива България”, а останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

За изпълнението на одобрените проектни предложения ще бъдат наети 625 човека, като не по-малко от 235 ще бъдат от регистрираните в бюрата по труда безработни. В рамките на Проект „Красива България” ще бъдат проведени и 20 квалификационни курса, които ще спомогнат за по-успешна реализация на пазара на труда на повече от 230 незаети лица.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: