Страните в Европа отново затварят границите си

Страните в Европа отново затварят границите си Снимка: pixabay

Франция отново затваря границите си: от неделя ще бъде забранено напускането и пристигането на хора извън съюза, освен в специални случаи. Работата на всички търговски центрове и големите магазини е спряна, в останалите отново се въвеждат ограничения за максималния брой клиенти, които могат да бъдат вътре едновременно, пише Euronews.

От Париж заявиха, че статистиката не е толкова лоша, но разпространението на нови щамове предизвиква сериозно безпокойство. Според министрите ограничителните мерки ще позволят засега да се избегне ново затваряне.

Във Великобритания в петък въведоха нови глоби за участие в домашни партита: 800 британски лири за събирания на повече от 15 души. Освен това за всяко повторно нарушение глобата ще бъде удвоена.

В Германия федералното правителство се съгласи да ограничи влизането на хора от Бразилия, Обединеното кралство, Ирландия, Португалия и Южна Африка: в тези страни са разпространени нови щамове на коронавируса. В Берлин казват, че не искат да развалят статистиката: сега делът на хората, заразени в страната, е 944 души на милион, това е най-ниската цифра от октомври.

Норвегия също така затваря границите си за всеки, който не живее в кралството. Изключения се правят само за медицински специалисти и доставка на стоки.

По-рано в столицата на страната - Осло - и няколко околни района беше въведена строга карантина.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: