Гривна съобщава на шефа дали служителят е недоволен и нещастен

Гривна съобщава на шефа дали служителят е недоволен и нещастен Снимка: Moodbeam

Устройството на Moodbeam позволява на работодателя да следи емоционалното състояние на служителите

На пръв поглед силиконовата гривна може да бъде сбъркана с приспособление, което следи пулса по време на тренировка. Тя обаче е създадена за други цели и не регистрира физическото здраве на потребителя; вместо това гривната позволява на работодателя да следи емоционалното състояние на служителя, съобщи BBC.

Устройството на компанията Moodbeam е свързано с приложение за мобилен телефон и има два бутона: жълт и син. Идеята е да натиснете жълтия бутон, ако сте доволни и синия, ако сте тъжни.

Разработката е предназначена за компании, които трябва да следят състоянието на служителите, работещи от домовете си. Moodbeam подчертава, че служителите могат да откажат. Ако обаче се съгласят, те могат да натискат съответния бутон по свое усмотрение през работната седмица.

След това мениджърите могат да разгледат онлайн таблото за управление, за да видят как се чувстват работниците и как се справят с работата от дома. Тъй като шефовете вече не могат да общуват физически с екипа си, Moodbeam се надява да компенсира това със своята технология.

Компаниите се опитват да поддържат връзка със служителите, работещи от вкъщи. Сега те могат да попитат 500 служители за тяхното състояние, без да се обаждат по  телефона“, обясни съоснователката на Moodbeam Кристина Колмър Макхю.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: