Титан, USB-C и тънки рамки: какво ново в iPhone 15

Титан, USB-C и тънки рамки: какво ново в iPhone 15

Bloomberg пише, че смартфоните iPhone 15, които излизат след няколко седмици, значително ще се различават от своите предшественици:

Рамката на iPhone 15 Pro ще бъде изработена от титан (вместо от стомана), което ще го направи по-лек и тънък. Стъклото на гърба ще остане, но ръбовете на смартфона ще станат по-гладки.
    Дебелината на рамката около екрана ще намалее с един и половина пъти поради новата технология на дисплея (леене под ниско налягане). А хардуерният превключвател за заглушаване ще бъде заменен с програмируем бутон.
    iPhone 15 Pro ще използва нов процесор, произведен по 3nm технология. Но използването на по-скъпи компоненти в смартфона ще принуди Apple да повиши цената на устройството.
    Стандартните iPhone 15 и 15 Plus също ще се променят. Новите устройства  ще преминат към чипа A16 от iPhone 14 Pro.
    Всички нови смартфони ще заменят Lightning порта с USB-C. Нововъведението ще увеличи скоростта на прехвърляне на файлове по кабела.
    Следващото поколение смарт часовници ще премине към новия процесор S9 с по-висока производителност. Компанията ще пусне 41 мм и 45 мм версии на Watch 9 и второто поколение Watch Ultra. Тази година не се очакват актуализации на Watch SE.
    Анонсът на новите iPhone и Apple Watch е насрочен за средата на септември.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: