Бум на пътуванията на българи до екзотични дестинации

Бум на пътуванията на българи до екзотични дестинации Снимка: pixabay

Пандемията не попречи на хиляди българи да посрещнат първите дни на 2021 година по плажовете на живописни острови.

Причината за наплива към екзотичните дестинации тази зима са ниските цени и до голяма степен липсата на карантинни ограничения, съобщи Нова телевизия. Островните държави се оказаха безопасно място за туристите, тъй като според представители на туристическия бранш, те отрано подготвиха хотелите си за променените условия, наложени от пандемията и предоставиха възможност на туристите да си правят PCR тестове в самите места за настаняване, без да е необходимо да посещават лаборатории.

Важен момент са и атрактивните цени. Повечето пакети се предлагат на двойно по-ниски цени. Хотел на Малдивите, в който редовната цена доскоро е била 10 000 евро за двама души за седмица, сега предлага намаление от близо 40%, т.е. резервацията излиза между 5 000 и 6 000 евро, обясняват от туроператорски фирми. Вила за четирима на Малдивите в момента може да се намери за 2 000, вместо за досегашните 4 000 евро.

Затова не е изненадващо, че мнозина българи се ориентират към тези райони. Освен към Малдивските острови, голям интерес има и към Занзибар, Мексико, Куба, Египет, Доминиканска република.

От друга страна, заслужава си да се отбележи, че в момент, когато туризмът е в криза, редица екзотични дестинации си гарантират добри приходи, като използват ситуацията, за да предложат удължени визи за работещите дистанционно. Най-привлекателните сред тях безспорно са Барбадос, Аруба, Ангуила, Грузия и отново Куба.

В Грузия  Програмата "Remotely from Georgia"  дори дава възможност на граждани от 95 държави да живеят и работят там без виза поне една година. Това се оказва обещаваща политика и още една причина за превръщането на подобни дестинации в истински хит.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: