Още една компания показа напълно прозрачен телевизор

Още една компания показа напълно прозрачен телевизор Снимка: mashable

Компанията  LG представи прозрачен OLED дисплей и показа как точно може да се използва устройството. Например прозрачен телевизор може да се използва в ресторантите за общуване с барман или сервитьор. В същото време можете да покажете менюто и елементите от поръчката си.

LG също така е проектирала рамка, от която прозрачният OLED дисплей може да бъде повдигнат и отстранен, когато не е необходим. Рамката, която е оборудвана с набор от високоговорители, може да се използва като аудиобокс.

Също така 55-инчовият прозрачен OLED дисплей може да бъде инсталиран във вагоните на влаковете, където ще замества обичайния прозорец. Пътниците могат да се насладят на пейзажа, докато гледат прогнози за времето, новини и информация за пътуване.

Дисплеите на LG имат прозрачност от 40%, което е много повече от другите аналози - те имат прозрачност само 10%. Инженерите отбелязват, че такива телевизори ще са полезни в по-широк спектър от сценарии, включително автономни автомобили, самолети и смартсгради, съобщи mashable.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: