Новите QLED телевизори на Samsung достигнаха България

Новите QLED телевизори на Samsung достигнаха България Снимка: https://pixabay.com

Моделите отчитат и тенденцията за увеличаването на екраните, която се наблюдава през последните години

Няколко седмици преди старта на най-важното спортно събитие това лято на българския пазар вече могат да се намерят новите QLED телевизори на Samsung, които бяха анонсирани в средата на март. Моделите отчитат и тенденцията за увеличаването на екраните, която се наблюдава през последните години – според компанията потребителите вече възприемат като стандартен за всекидневна диагонала от 55-65“, но има и такива, които се насочват към 75-82“.

Новите устройства включват и функция, която може да ги направи невидими – тя се казва Ambient Mode и показва върху екрана като тапет заредена от потребителя снимка на стената зад него. Устройството дори може да постави дигитални сенки около рамките на екрана, за да се постигне още по-силна прилика с рамка на картина, а освен това се възпроизвежда фонова музика и може да се показва допълнителна полезна информация.

Друг акцент в серията е новият "невидим" кабел, който обединява кабелите за захранване и видеосигнал в тънък и почти незабележим полупрозрачен проводник – така можете да поставите основният управляващ блок на телевизора там, където няма да ви пречи. Този проводник е с дължина 5 метра, така че наистина имате много опции за позициониране. Сред останалите особености са платформата SmartThings, която позволява на телевизора да служи като център за връзка с различни умни домашни устройства и опростено дистанционно управление за контрол на всички свързани към него устройства.

Телевизорите разчитат и на нова система за монтиране върху стена, която намалява разстоянието между телевизора и повърхността. Както подсказва името, устройствата разчитат на технологията Quantum dot за осигуряване на ярки и реалистични цветове, а Ultra Black и Direct Full Aray се грижат за осигуряването на висок контраст и плътно черно независимо от околната осветеност. Добавена е и технологията HDR10+ за постигане на още по-впечатляващо изображение. Тази седмица Samsung стартира и множество тематични промоции, които са насочени към футболните фенове.

Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: