Връчват наградите за иновативно предприятие на годината

Връчват наградите за иновативно предприятие на годината Снимка: econ.bg

В новата ситуация Националният иновационен форум ще се проведе дигитално

Шестнадесетият национален иновационен форум „Икономическа устойчивост чрез иновации" ще се проведе на 18 декември 2020 г. изцяло в дигитална среда, предаде БНР.

Събитието ще съчетае церемонията по награждаването на победителите в 16-ото издание на националния конкурс „Иновативно предприятие на годината" и представянето на основните изводи от годишния доклад „Иновации.бг".

Шестнадесет кандидатури на компании от различни икономически сектори стигнаха до финала. Победителите бяха определени от 23-членно жури от представители на държавни институции, бизнеса, научната общност, финансови и банкови институции, браншови организации и медии. 

Освен наградата „Иновативно предприятие на годината 2020“, разделена в 8 категории, отличените фирми в конкурса получават и правото да използват марката „Високи постижения в иновациите" (Excellence in Innovation) на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.

Дигиталното издание на форума ще се излъчва в онлайн платформата на компания, отличена в конкурса „Иновативно предприятие на годината". Събитието включва предаване в реално време от няколко локации. Регистрацията е задължителна и приключва днес (17 декември) до 17 часа.

„За нас 2020 г. беше както предизвикателство да адаптираме формата на конкурса спрямо новите условия, така и възможност да развием платформата чрез партньорство с наши лауреати, които са доказани лидери в използването на високите технологии в събитийния сектор. Щастливи сме, че тазгодишното издание на конкурса отбелязва голям интерес към новосъздадената категория „Дигитална трансформация“ за иновации за Индустрия 4.0, сектор Финтех, блокчейн технологии, иновации на работното място“, каза Фани Колева от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“..

Националният иновационен форум е ежегодно събитие, под егидата на президента на Република България Румен Радев, което обединява усилията на всички заинтересовани страни за подобряване на иновационната среда в страната.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: