Заедно от разстояние: музиканти от 197 държави в съвместен проект

Заедно от разстояние: музиканти от 197 държави в съвместен проект Снимка: https://pixabay.com/

За първи път в историята на музиката 197 музиканти - по един от всяка държава - сформират оркестър, надявайки се да покажат на хората по света как да надскочат физическите и културните граници, за да се обединят

Музиканти от 197 различни държави се обединяват в Earth Orchestra, за да запишат уникална песен. В петък тя излезе под името “Together is Beautiful” заедно с документален филм, разказващ историите на някои от участващите в проекта. 

Един от членовете на Earth Orchestra Олга Нк от Камерун заявява, че гледа на проекта, който е в процес на създаване от три години, като възможост за „целия свят да се хване за ръце“. Други музиканти също бяха запленени от обединяващата цел, пише Reuters. През май 2019 г. 57 от 197-те членове се срещнаха в Abbey Road Studios в Лондон, за да положат основите на песента.

Проектът беше ръководен от награждавания от BAFTA композитор Джордж Фентън. Много от музикантите заложиха на импровизация, съчетавайки музикални стилове и използвайки инструменти, характерни за техните страни и култури.

Румънският музикант и контрабасист Майкъл Крету заяви, че песента е точно това, от което светът се нуждае в момента, „повече сътрудничества с всички“, каза той. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: