Brent поевтиня до 48,18 долара за барел

Brent поевтиня до 48,18 долара за барел Снимка: pixabay

Котировките на петрола в четвъртък сутринта тръгнаха надолу, след като предния ден се повишиха

Пазарът беше подкрепен в сряда от данни за спад в запасите от петрол в САЩ миналата седмица, новини за одобрението на коронавирусна ваксина, произведена от Pfizer и BioNTech във Великобритания и надежди за напредък в преговорите на  ОПЕК+.

Тази сутрин февруарските фючърси на Brent поевтиняха на лондонската борса ICE Futures с 0,07 долара (0,15%), до 48,18 долара за барел. По време на предишната търговска сесия Brent поскъпна с 0,83 долара (1,8%) - до 48,25 долара за барел.

По това време януарските фючърси на WTI бяха по-евтини при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса NYMEX с 0,11 долара (0,24%) до 45,17 долара за барел.

Според американското министерство на енергетиката търговските запаси от нефт в страната през миналата седмица са намалели с 679 хиляди барела, но запасите от бензин и дестилати са се увеличили.

Междувременно страните от ОПЕК+ постигнаха напредък по сделката за ограничаване на производството на петрол, съобщи Bloomberg, позовавайки се на делегати. ОПЕК+ ще проведе среща в четвъртък след отлагане на преговорите за два дни, по време на които производителите на петрол се надяват да постигнат консенсус.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: