Две детски градини ще приемат деца на медици от Covid отделения в София

Две детски градини ще приемат деца на медици от Covid отделения в София Снимка: кадър БНТ

Кметът на София Йорданка Фандъкова лично провери как върви организацията на работа в първия ден от дежурството на градините

Две детски градини в София от днес /30 ноември/ ще приемат деца на лекари, медицински сестри и санитари, които работят в COVID-отделения, съобщи БНТ. Това са 124-а и 117-а в общините "Красно село" и "Младост". Градините се намират в близост до големи болници. Очаква се двете детски заведения да поемат около 80 деца. Целта на инициативата на Столична община е да се осигури спокойното дежурство на родителите, които са ангажирани със сложната епидемиологична обстановка.

Кметът на София Йорданка Фандъкова благодари на колегите си от детските градини за това, че са се включили в инициативата на общината. Тя лично провери как върви организацията на работа в първия ден от дежурството на градините.  

"Очаквано в първия ден имаме все още малко дечица. Тук в 124-та детска градина дойдоха три деца, приети са с голямо нетърпение от екипите. Всички са на работа. Надявам се да помогнем в този момент, да са спокойни родителите.", каза Фандъкова. 

„Списъците, които пристигнаха при нас са, за 47 дечица на родители, желаещи малките да посещават дежурните градини. Ще работим по стандартен начин от 7 до 19 часа. В грижите за децата ще участват четири екипа. Колегите приеха изискването без никакво колебание и притеснение.”, обясни пред Нова телевизия директорът на 124 детска градина „Бърборино” Теменужка Димитрова. Тя добави, че не смятат да приемат по-сериозни мерки за работа, но ще се изисква декларация от родителите, че децата са здрави. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: