Финансова помощ за хотелите в Квебек след катастрофалния летен сезон

Финансова помощ за хотелите в Квебек след катастрофалния летен сезон Снимка: pixabay

След изключително слабия летен туристически сезон хотелиерите ще могат да разчитат на държавна подкрепа.

Властите в канадската провинция обявиха размера на помощта, която са готови да предоставят на собствениците на малки хотели, пише онлайн изданието Les Affaires.

Общият пакет финансова помощ е на стойност 38 млн. долара, обяви по-рано министърът на финансите Ерик Жирар.

От мярката ще могат да се възползват хотели с между 4 и 299 стаи. Те ще могат да получат до 200 000 долара в зависимост от размера на загубите им през тази година спрямо предходната. Отделно от това се подготвят и мерки, насочени за подкрепа и на местата за настаняване с 300 и повече стаи. Какви ще са те, ще стане ясно до дни.
 

Канадското министерство на туризма оповести, че летният сезон през 2020 г. е отбелязал няколко тъжни рекорда за последните 100 години по отношение на редица показатели. Те касаят пътническия трафик на летищата, броя на туристите, направените от тях разходи и заетостта на хотелите. 

Според Ив Лалумиер, президент и главен изпълнителен директор на Tourisme Montréal, на туристическия сектор ще бъдат нужни няколко години, за да се съвземе. В сравнение с туристически сезон 2019 г. броят на пътниците, преминали през международното летище в Монреал, е спаднал с 94,5%.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: