Премерен риск: Дигитална туристическа агенция в разгара на пандемията

Премерен риск: Дигитална туристическа агенция в разгара на пандемията Снимка: unsplash

На остров Реюнион в Индийския океан двама души поемат риска да открият дигитална туристическа агенция в разгара на кризата.

Туристическият сектор е на ръба на оцеляването в последните месеци и все пак това не спира ентусиастите да рискуват, пише специализираното издание L`echo touristique. На остров Реюнион, отвъдморски департамент на Франция, една туристическа агенция стартира именно по време на локдауна. Двамата й собственици, Тиери Пранжер и Жоел Конрьор, обясняват, че идеята се родила още преди да бъде обявено извънредното положение и въпреки жестоката криза, засегнала туризма, те решили да я осъществят.

 

Новата агенция от висок клас предлага „строго персонализирани услуги и индивидуални пътувания“. Тя има уеб приложение, което може да бъде ползвано с лична карта Exclusive Traveler. Картата разполага с QR код на гърба, който позволява да се отвори приложението и да се получи достъп до услугите, включително 7/24-часов консиерж и индивидуално разпознаване. „Функционира малко като достъп до частен клуб", обяснява Тиери Пранжер.

 

Агенцията е изцяло дигитална. „Искаме да бъдем екологично отговорни и услугите ни се основават на принципите на устойчивия туризъм. Можем да заведем нашите клиенти до 61 държави при същите условия, както ако ги приемахме във Франция“, продължава Пранжер, който е член на Комисията по туризъм и туристическите компании CPME Réunion. 

 

Двамата основатели на агенцията осъзнават колко трудно е да се започне именно в това несигурно време, но и вече имат ясна представа за перспективите пред тях. „Много търсачи на приключения ще изберат безопасността и спокойствието на приобщаващите пътувания. Частен транспорт, частни трансфери и малки очарователни хотели. Пътуването днес се е превърнало в забранен плод. Но възможно най-скоро много пътешественици ще започнат да изживяват уникалните приключения, за които са мечтали цял живот. Честите, кратки пътувания ще бъдат заменени от по-малко на брой, но по-дълги и по-значими пътувания. Време е да намалите скоростта и да се насладите на пътуването!", смята Пранжер.

 

Според двамата ентусиасти бъдещето принадлежи на далечните дестинации, в които можеш да се скриеш от тълпата. Места без навалица и опашки, където социалното дистанциране се случва естествено и пътешествениците могат да експериментират с крайна изолация. След дългото принудително затваряне мнозина ще имат нужда от чист въздух и ще преоценят изключителната красота на природата, смятат те. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: