Пожарникарите също поискаха увеличение на заплатите – готвят протести

Пожарникарите също поискаха увеличение на заплатите – готвят протести Снимка: Pixabay

Пожарникарите се чувстват обидени, че от предвидените увеличения на възнагражденията за държавната администрация те са изключени.

Пред „Bulgaria ON AIR“ президентът на Националния синдикат на пожарникарите „Огнеборец" Венцислав Станков коментира, че заради COVID-19 заплатите на държавната администрация ще се повишат с 30%, но за Пожарната не се планират увеличения. 


„Можем ли да останем без пожарна и гражданска защита?", запита Станков и добави: „Чувстваме се обидени от проекта на Закона за държавния бюджет за 2021 г. В него се предвижда увеличение на възнагражденията на служителите на МВР с 10%, което не ни удовлетворява. В момента сме в условия на криза и структурите на пожарната се включват в ограничаването на пандемията чрез дезинфекция и оказване на помощ.“

Пожарникарите организират протест. От синдиката освен това искат среща с правителството, на която да бъде обсъден Бюджет 2021 г. 

„При нас има потенциална опасност от заразяване. Служителите ни бяха с осигурени предпазни средства. За нас обаче е обидно да не бъдем включени в пакета от социално-икономически мерки.“

Още през лятото от синдиката са изпратили писмо до финансовото министерство с искане за повишаване на капиталовите разходи и за издръжка.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: