Само за ден петима лекари с COVID-19 в Спешна помощ в София

Само за ден петима лекари с COVID-19 в Спешна помощ в София Снимка: Pixabay

Петима лекари от Спешна помощ в столицата са диагностицирани с коронавирус, по думите на говорителя на лечебното заведение Катя Сунгарска.

Всички лекари полагат извънреден труд. Идват и помагат на дежурните смени. Взимат се всички мерки за безопасност. Спешна помощ е първата линия на първата линия“, коментира тя.

Едва 15-20 екипа на Спешна помощ обслужват София, което за град с над един милион жители е крайно недостатъчно. По стандарт за населението на столицата би трябвало минимум 80 екипа да бъдат на разположение.

Голяма част от болничните легла, определени за пациенти с COVID в столицата, вече са изчерпани, съобщават от БНР. Това допълнително забавя екипите, които са в постоянна връзка с центъра за триаж на пациенти, който започна да работи от началото на септември в Инфекциозна болница.

„Това също ни затруднява, защото всяко ходене от болница на болница с пациента вътре е време… И вчера се случи с наш екип - от 9,00 часа сутринта успя да хоспитализира пациента едва в 13,30 часа. Този екип и тази линейка бяха извън възможността да се отзовават на сигнали“, посочи още Сунгарска.

„Молим хората да имат търпение. Даваме всичко от себе си с ресурса, с който разполагаме.“

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: