Борисов: Осигурихме животоспасяваща апаратура за болницата в Гоце Делчев

Борисов: Осигурихме животоспасяваща апаратура за болницата в Гоце Делчев Снимка: МС

 "Изпълнихме обещаното, за да осигурим скъпоструваща апаратура, която спасява човешки животи", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението му в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев.

През изминалата година правителството отпусна 600 000 лева на лечебното заведение за закупуването на ангиограф за отделението по кардиология.

Така най-модерната техника за диагностика и терапевтични процедури за лечение на коронарните кръвоносни съдове ще бъде на разположение на пациентите от Гоце Делчев и съседните общини.

Премиерът Борисов предложи на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов да проучи възможностите за разширяване на болницата и изрази готовност правителството да отпусне допълнителни 1,5 млн. лв. за друга необходима апаратура за лечебното заведение.  

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който също беше на място с премиера Борисов, изтъкна, че в България ваксинираните  вече са общо 11 200, като днес в болницата в Гоце Делчев ще бъдат ваксинирани още 30 души. Здравният министър категорично опроверга твърденията, че ваксините няма да стигнат.

Говори се, че  ваксините няма да стигнат за българските граждани, но очакваме ваксината на Астра Зенека – още 4,5 милиона ваксини, които ще стигнат за още 2,5 милиона български граждани. Първата доставка е 500 000 дози, така че няма никаква опасност да не стигнат“, посочи министър Ангелов.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: