Бош Инженеринг Център София получи сертификат за Инвеститор клас А

Бош Инженеринг Център София получи сертификат за Инвеститор клас А Снимка: bosch.bg

Министърът на икономиката връчи сертификата за инвестицията в размер на близо 9 млн. лв. на управляващите директори на компанията Константин Конов и Томас Метц.

Сертификатът се връчва за инвестиционния проект „Създаване на Бош Инженеринг Център София“ за изграждането на център за софтуерно инженерство на територията на „София Тех Парк“ АД. Инвестицията по проекта е в размер на 8 729 000 лв., а намерението на инвеститора е да бъдат разкрити общо 350 нови работни места за висококвалифицирани специалисти.

Целта на Инженеринг Център София (ECS) е да се превърне във водещ ИТ и софтуерен глобален доставчик на производителите на автомобили.

Министър Лъчезар Борисов посочи, че за осъществяването на проекта инвеститорът е заявил ползването на насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите, включващи финансово подпомагане за обучение и за частично възстановяване на направените от него като работодател задължителни осигурителни вноски. Икономическият министър добави, че се работи за създаване на допълнителни възможности за подкрепа на инвеститори, които реализират значими за българската икономика проекти. Той изтъкна още, че тези мерки оказват важен антикризисен ефект за създаването на нови работни места и запазването на вече разкритите такива, особено в настоящия период на криза.

Константин Конов, управляващ директор на „Бош Инженеринг Център София", заяви, че компанията има сериозни планове за разширяване на инвестициите си в България. В „Бош Инженеринг Център София", по неговите думи, българи създават автомобилите на бъдещето, които ще ни осигурят по-голяма безопасност на пътя.

Томас Мец добави, че марката „Бош" е позната в България от повече от 25 години и че тя ще продължи да инвестира в разработването на иновативни решения за мобилност. 

Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: