Най-добрите световни компании на пазара на смартфони

Най-добрите световни компании на пазара на смартфони Снимка: pikrepo.com

Huawei, Samsung, Qualcomm и Apple заемат лидерските позиции.

Агенцията за маркетингови анализи Visual Captalist публикува резултатите от проучване, което показва кои компании са били водещи на пазара на смартфони през второто тримесечие на тази година.

 

Samsung и Huawei си разделят първото място, набирайки 20%. Apple е на трето място, заемайки 14% дял от световните пазари. Xiaomi с 10%, Oppo (9%), Vivo (8%) и Lenovo (3%) заемат съответно четвърто, пето, шесто и седмо място.

 

Освен това Visual Captalist показва, че китайските марки смартфони съставляват повече от 50% от целия пазар.


 

Относно пазара на мобилните операционни системи Android заема 74%, а делът на iOS е 25%. На тези две операционни системи се пада 99% от пазара.

 

Що се отнася до пазара на процесори, Qualcomm е на първо място с дял от 29%, а MediaTek е с резултат от 26%. HiSilicon, който бавно се оттегля от пазара, е на трето място с 16%. Apple Bionic и Samsung Exynos заемат по 13%.

 

В сегмента на безжичните слушалки с микрофони Apple води с резултат от 35%. На второ място се нарежда  Xiaomi с пазарен дял от 10%, а на трето - Samsung с 6%.

 

В световните доставки на умни часовници Apple, Huawei и Samsung заемат първите три места, съответно с 30%, 14% и 7% от пазара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: