Пандемията като моден диктатор: новите бюти трендове

Пандемията като моден диктатор: новите бюти трендове Снимка: https://pixabay.com/

След като устните останаха скрити под маските, фокусът се имества върху очите и веждите.

Това, че половината от лицето ви е покрито през по-голямата част от деня, не означава, че трябва напълно да се откажете от старите си навици, с които поддържате външния си вид.

Макар и сега да не можете да оцветите устните си с любимия нюанс на червилото, все пак е възможно да се фокусирате върху откритата част от лицето ви и това е зоната на очите.

„Въпреки че трябваше да намаля грима, който нанасях в долната половина на лицето си, все още откривам, че художникът в мен продължава да открива начини да се изяви, макар гримирайки единствено очите", казва Чазри Доминго, Benefit Cosmetics „National Art Artist".

През последните шест месеца Доминго експериментира по много начини, за да изглежда все така зашеметяващо, а може би дори и малко повече.

Бебешки вежди

Gea Dey, мениджър на дребно в MAC Cosmetics в Rustan’s Shangri-La, също казва, че поддържаните вежди са от особено значение.

„Тенденцията на веждите през този сезон се нарича„ бебешки вежди “, казва Дей, позовавайки се на външения вид, предпочитан от хора като Хейли Бийбър. Тъй като жените трябваше да се откажат от кола маската и микроблейдинга поради пандемията, която роди тази нова тенденция, изискваща минимални усилия за поддържане. „Това е по-дебел, малко по-див от обичайния облик на веждите“, обяснява Дей.

Блестящи сенки

Очна линия, независимо дали е в черно или кафяво, е за Джъстин Сориано. „Водоустойчивата очна линия е идеална за създаване дори на най-фините линии. Може да е съвсем дискретна линия, но е важно тя да е под подходящия ъгъл, за да изглеждат очите ви извити“, казва тя.

Сориано залага както на матовите, така и на блестящите сенки за очи. „Нанесете еднотонови преливащи матови цветове, за да придадете на очите си малко дълбочина, и добавете малко блясък, за да изглежда завършено - казва тя. - Не забравяйте, че спиралата също така придава извивка на очите ви.“

Доминго борави с цвят и блясък, за да има лека закачка в очите. „Някои от нещата, които обичам, са кристали и блясъци, цвят и графични линии. Ако има някои малки кристали, които са изпаднали от вашите ръкоделия или аксесоари за маникюр, опитайте да използвате лепило за мигли, за да направите очите си зашеметяващи. Сега на пазара има толкова много продукти за бляскави очи, които са много лесни за ползване."

Или си поиграйте с цветни очни линии и спирали. „За разлика от сенките за очи, които се преливат трудно, цветните очни линии и спиралите са по-лесни и фини за нанасяне“, казва Доминго.

„Обичам сините и лилавите моливи за очи в комбинация със синя спирала - добавя тя. - Забелязах също така, че много от новите по-малки марки в Instagram създават цветни облицовки на водна основа. Ако сте трупали купища сенки за очи, мисля, че сега е идеалният момент да си поиграете с онези ярки цветове, които обикновено бихте пренебрегнали."

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: