Доларът възвръща позициите си спрямо еврото

Доларът възвръща позициите си спрямо еврото Снимка: MarketScreener

(Седмичен Forex коментар 29.09)

Връщането на предпазливостта до голяма степен е от полза за валутите със сигурно убежище, като долара, който възвръща позициите си спрямо единната валута (+300 базисни точки) на ниво от 1,1660 USD.


Йената е една от подкрепите, търсени от валутните търговци, позволявайки на японската валута да поскъпне с 250 базисни точки спрямо еврото (122,75 йени). Японската валута също лети срещу швейцарския франк с 0,875 швейцарски франка.


Британската лира, от друга страна, продължава да страда. Очакваните нови ограничения за Обединеното кралство, опасенията от провал на преговорите за Брекзит и перспективата за отрицателен ключов лихвен процент натежават над валутата. Двойката GBP/JPY загуби 400 базисни точки, за да търгува при JPY 134. Паундът следва същата тенденция да се търгува на 1,27 USD спрямо 1,30 USD седмица по-рано.


От южното полукълбо съобщенията на централната банка на Нова Зеландия не оказаха забележимо въздействие, тъй като валутата продължи да пада. Паричното заведение остави паричната си политика непроменена, като основният процент на политиката остана на 0,25%. NZD се търгуваше на 0,65 щ. д. срещу долара - загуба от 250 точки.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: