Единната валута набира позиции

Единната валута набира позиции Снимка: Depositphotos

(Седмичен Forex коментар 14.10)

Паундът продължава да се занимава с политически интервенции. Джонсън се беше съгласил с Фон дер Лайен да засили преговорите, но те остават в задънена улица след деветия кръг. BPG се третира на база 1,29 USD и 0,91 EUR.


В еврозоната единната валута набира позиции спрямо йената, тъй като търговците за миг изоставят валутите на сигурни убежища. Подемът на еврото сега е изправен пред валутния курс от 1,179 долара. Обратът на президента Тръмп по програмата за икономическа помощ подкрепи фондовите пазари и по този начин натежа на долара.


На конференция председателят на ЕЦБ заяви, че икономическото възстановяване остава непълно, и е оставил отворена вратата за нов план за парично стимулиране, но еврото е нечувствително към това изявление.


В южното полукълбо новозеландският долар отслабна спрямо всички основни конкуренти, след като националната банка заяви, че може да се наложи да бъде по-агресивна в стимулирането на икономиката, за да стимулира инфлацията и заетостта.


Сред нововъзникващите валути турската лира достигна ново дъно, след като САЩ предупредиха, че са „дълбоко загрижени“ за поведението на Турция, което опасно раздвижва геополитиката. Валутата се търгува на ниво от 7885 TRY срещу зелената валута.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: