Изпълнителният директор на Wells Fargo се извини на чернокожи работници

Изпълнителният директор на Wells Fargo се извини на чернокожи работници

Изпълнителният директор на Wells Fargo се извини за „нечувствителна" бележка, в която каза, че банката не отговаря на целите на разнообразието поради недостиг на квалифицирани черни работници.

„Неприятната реалност е, че има много ограничен набор от талантливи чернокожи, които да се наемат, с този специфичен опит, тъй като нашата индустрия няма достатъчно разнообразие в повечето старши роли", каза Чарлз Шарф в бележка от юни за Bloomberg. 

В сряда той каза, че това е „нечувствителен коментар", отразяващ неговата „собствена несъзнателна пристрастност". 

„Има много талантливи разнообразни хора, които работят в Wells Fargo и в цялата индустрия на финансовите услуги и никога не съм искал да намеквам друго - каза Шарф. - В целия бранш не сме направили достатъчно, за да подобрим разнообразието, особено на висши ръководни нива.“ Шарф добави: „Но няма съмнение, че Wells Fargo трябва да постигне значителен напредък, за да увеличи разнообразното представителство."

Той се ангажира да удвои броя на чернокожи лидери за пет години и също така призова мениджърите да обмислят кандидатите от малцинствата за високоплатени работни места и да се уверят, че комисиите за интервюта също са разнообразни. 

След докладите за неговите изказвания през юни тази седмица Шарф беше критикуван от депутатите от Демократическата партия, включително сенатор Елизабет Уорън и представител Александрия Окасио-Кортес, съобщава CNN. 

„Може би изпълнителният директор на Wells Fargo няма този талант да набира черни работници“, пише в Twitter Окасио-Кортес.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: