Полицията в Лос Анджелис разследва смъртта на Матю Пери

Полицията в Лос Анджелис разследва смъртта на Матю Пери Снимка: tmz.com

Актьорът, световно известен с героя си от хитовия сериал „Приятели”, почина през октомври 2023 г. от „остри ефекти на кетамин“, съобщиха тогава медицински служители

От кабинета на съдебния лекар на окръг Лос Анджелис казаха през декември, че постмортем в кръвната му проба са открити „високи нива на кетамин” – анестетик, който 54-годишният Пери е приемал под лекарски контрол за лечение на тревожност и депресия. Медиците обаче отбелязват, че последната му рецепта за кетамин е издадена около две седмици преди смъртта му. 

След като беше открит удавен в джакузи в дома му, смъртта на Пери беше обявена за злополука, припомня ВВС. 

Във вчерашно изявление до медиите от полицейското управление на Лос Анджелис обаче потвърдиха, че разследването на трагичния случай продължава със съдействието на Агенцията за борба с наркотиците и Службата за пощенска инспекция на САЩ. Задачата на следователите е да проследят как актьорът се е сдобил с анестетика кетамин, открит в тялото му. От полицията не разкриха други факти за хода на разследването, включително кой е бил разпитван. 

От кабинета по съдебна медицина в Лос Анджелис посочват, че други фактори, допринесли за смъртта на Пери, са коронарна артериална болест и въздействието на препарат за лечение на разстройства, свързани с употребата на опиати. Съчетавайки тези фактори, медиците смятат, че потапяйки се в джакузито, Пери е изпаднал в безсъзнание, а кетаминът е индуцирал ефекти, които са предизвикали сърдечна криза.

Актьорът е бил пристрастен към болкоуспокояващи и алкохол и многократно се е лекувал в клиники за рехабилитация още в периода на заснемането на „Приятели”. През 2016 г. той дори заяви в интервю пред ВВС, че заради зависимостта си не помни последните три години от снимките на сериала. В излезлите му през 2022 г. мемоари, Матю Пери пише, че от 2001 г. е „чист, с изключение на около 60 или 70 злополуки".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: